ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șefa statului a discutat cu consilierul pentru securitate națională al președintelui SUA

14:43 | 13.04.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 13 apr. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut marți seara o discuție telefonică cu consilierul pentru securitate națională al președintelui Statelor Unite ale Americii, Jake Sullivan, informează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al Președinției, discuția a vizat provocările de securitate în regiune, consecințele războiului din Ucraina și agenda bilaterală moldo-americană.

Șefa statului a apreciat faptul că SUA au susținut mereu efortul Republicii Moldova de consolidare a societății și a economiei, și de construire a unui stat democratic, după model european.

La rândul său, Jake Sullivan a subliniat angajamentul SUA de a ajuta Moldova să diminueze consecințele războiului din Ucraina și să facă față nevoilor refugiaților, precum și să realizeze agenda de reforme anunțată de autorități.

În context, oficialii au salutat oportunitatea de a consolida cooperarea bilaterală în cadrul Dialogului Strategic SUA-Moldova, care va avea loc la Washington săptămâna viitoare.

Foto: npr.org

img22002820

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!