ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Geniștii militari au intervenit în patru misiuni de deminare într-o singură zi

10:32 | 14.04.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 14 apr. /MOLDPRES/. Geniștii militari au intervenit în patru misiuni de deminare într-o singură zi. Obiectele explozive rămase în sol din timpul celui de-al Doilea Război Mondial au fost depistate în timpul lucrărilor agricole, comunică MOLDPRES.

Astfel, militarii au intervenit la Sângera, unde a fost depistată o bombă de aruncător, calibru 82 mm, în timpul unor lucrări de primăvară în grădină. Obiectul exploziv a ajuns ulterior în curtea școlii din orășel, fiind adus de o elevă pentru a fi expus în Muzeul instituției de învățământ.  

Un alt caz a avut loc în raionul Fălești, satul Bocșa. Acolo a fost găsită de localnici o bombă de aruncător, calibru 82 mm. Un proiectil de artilerie, calibru 76 mm a fost depistat la Șendreni, Nisporeni, și un alt proiectil de calibru 152 mm a fost găsit la Semeni, Ungheni.

Misiunile de deminare au fost executate de echipele de geniști din Batalionul Geniu „Codru” și Brigada de Infanterie Motorizată „Moldova”.

Foto: MA

img22002851

img22002851

img22002851

img22002851

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!