ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Candidații la funcțiile de procuror-șef vor trebui să dețină experiență managerială

12:45 | 14.04.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 14 apr. /MOLDPRES/. Deputații au operat astăzi modificări în legea cu privire la Procuratură și au decis introducerea unor criterii noi de eligibilitate a candidaților la funcția de procuror-șef al procuraturii specializate, comunică MOLDPRES.

Modificările au scopul de a clarifica unele proceduri de preselecție și selecție a candidaților la funcția de procuror al procuraturilor specializate, pentru asigurarea unor proceduri mai transparente.

Documentul mai stabilește că faza de preselecție a candidaților constă din două etape – verificarea primară a eligibilității candidaților care și-au manifestat interesul de a participa la concurs, precum și intervievarea și evaluarea candidaților rămași.

Legea va intra în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial.

Foto: Parlament

img22002861

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!