ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Chișinăuienii care găzduiesc refugiați vor primi un ajutor financiar unic

10:31 | 15.04.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 15 apr. /MOLDPRES/. Chișinăuienii care găzduiesc refugiați ucraineni se pot înregistra on-line pentru a putea primi o indemnizație financiară unică în valoare de 3500 de lei, transmite MOLDPRES.

Autoritățile capitalei au anunțat că au definitivat mecanismul de acordare a asistenței financiare venite din partea World Food Programme (Programul Alimentar Mondial) pentru comunitățile și familiile care găzduiesc persoane refugiate din Ucraina.

Familiile-gazdă din Chișinău vor primi o asistenta financiară unică de 3500 lei, echivalentul a 190 dolari SUA.

Potrivit informației prezentate de World Food Programme, sunt eligibile persoanele care găzduiesc în prezent cel puțin doi refugiați din Ucraina, pentru o perioada de minim o săptămână.

Pentru a beneficia de ajutor, familiile-gazdă se vor înregistra online pe platforma www.uahelp.md, completând pașii cu informația indicată, pentru ca ulterior să poată primi banii la oficiile Western Union.

Totodată, Primăria municipiului Chișinău a identificat cinci oficii, în fiecare sector al capitalei, pentru înregistrarea online a acelor familii-gazdă (persoane) care nu au posibilitatea de a se înscrie de sine stătător: Pretura Botanica (str. Teilor 10), Pretura Buiucani (str. Mihai Viteazul  2), Pretura Centru, (str. Bulgară 43), Pretura Ciocana (bd. Mircea cel Bătrân 4/3), Centrul de plasament temporar al persoanelor refugiate Patria-Lukoil (str. Studenților 7/5).

Înregistrarea online pe www.uahelp.md va fi disponibilă din 15 aprilie, a.c., iar activitatea oficiilor va fi disponibilă de luni, 18 aprilie 2022.

img22002894

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!