ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

295 de refugiați ucraineni au fost angajați în câmpul muncii

10:00 | 18.04.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 18 apr. /MOLDPRES/. Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă /ANOFM/ a anunțat că 295 de cetățeni din Ucraina au fost angajați în câmpul muncii, transmite MOLDPRES.

Potrivit informației prezentate de ANOFM, este vorba de 231 de femei și 64 de bărbați. Cei mai mulți refugiați ucraineni - 202, și-au găsit un loc de muncă în municipiul Chișinău.

Refugiații au ocupat locuri de muncă în următoarele domenii: programator, inginer, cusător, vânzător, vânzător-consultant, bucătar, chelner, montator subasamblare, infirmieră, operator în sectorul de producere, agent servicii client, manager diverse domenii, operator introducere date, altele.

În același timp, 131 agenți economici au menționat că sunt disponibili să angajeze cetățeni din Ucraina și au oferit informații despre 2130 de locuri de muncă vacante.

De asemenea, 196 de cetățeni din Ucraina s-au adresat și au fost înregistrați la subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă ale ANOFM pentru a primit suport la angajare.

Foto simbol

img22002945

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!