ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Primăria capitalei va acorda un ajutor unic persoanelor defavorizate

11:48 | 20.04.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 20 apr. /MOLDPRES/. Direcția generală asistență socială și sănătate a Primăriei municipiului Chișinău a anunțat că va aloca, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, ajutoare materiale unice pentru 12 mii de persoane defavorizate aflate la evidența instituției. Valoarea totală a ajutoarelor oferite este de cca 2,2 milioane de lei, transmite MOLDPRES.

Astfel, 777 de persoane cu deficiențe de vedere, membri ai Organizației Teritoriale Chișinău a Asociației Obștești „Asociația Nevăzătorilor din Moldova" și 853 de persoane cu deficiențe de auz, membri ai Asociației Surzilor din Republica Moldova, Filiala Teritorială Chișinău, vor primi un ajutor financiar în valoare de 500 de lei.

În același timp, 9182 de persoane vârstnice, persoane cu dizabilități severe, accentuate şi medii a căror pensii nu depășește suma de 1450 de lei, vor beneficia de ajutor material unic în mărime de 100 lei.

Persoanele încadrate în această categorie urmează să încaseze ajutorul menționat prin intermediul oficiilor poștale ale Î.S. „Poşta Moldovei" în perioada 20 aprilie - 20 iulie curent.

Foto: chisinau.md

img22003022

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!