ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Candidații la funcțiile de procuror-șef vor trebui să dețină experiență managerială

11:54 | 20.04.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 20 apr. /MOLDPRES/. Decretul de promulgare și Legea pentru modificarea articolului 251 din Legea nr. 3/2016 cu privire la Procuratură au fost publicate astăzi în Monitorul Oficial și au intrat în vigoare, comunică MOLDPRES.

Modificările operate în legislație au scopul de a clarifica unele proceduri de preselecție și selecție a candidaților la funcția de procuror al procuraturilor specializate, pentru asigurarea unor proceduri mai transparente.

Documentul mai stabilește că faza de preselecție a candidaților constă din două etape – verificarea primară a eligibilității candidaților care și-au manifestat interesul de a participa la concurs, precum și intervievarea și evaluarea candidaților rămași.

Sursa: monitorul.gov.md

img22003027

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!