ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Deputatul Radu Mudreac a rămas fără imunitate parlamentară

18:01 | 21.04.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 21 apr. /MOLDPRES/. Parlamentul a încuviințat ridicarea imunității parlamentare a deputatului  Radu Mudreac. Pentru ridicarea imunității au votat 56 de parlamentari, iar deputații BECS au blocat tribuna centrală, comunică MOLDPRES.

Astăzi, Procurorul General interimar, Dumitru Robu, a venit în legislativ pentru a cere ridicarea imunității deputatului socialist.

Potrivit cererii prezentate deputaților, la data de 20.04.2022, prin Ordonanța Procurorului General interimar, a fost începută urmărirea penală în cauza penală în privința deputatului în Parlamentul Republicii Moldova, Radu Mudreac, precum și a altor persoane pe faptul existenței bănuielii rezonabile despre comiterea infracțiunii prevăzute de articolul 243, alineatul 3, litera ”b” din Codul penal.

Cererea a fost examinată inițial de membrii Comisiei juridice, numiri și imunități, după care și în ședința de plen.

Conform art.95 din Regulamentul Parlamentului, în cazul în care deputatul a comis o infracţiune sau o contravenţie, Procurorul General poate cere Legislativului ridicarea imunităţii acestuia pentru a efectua măsuri procesuale de reţinere, percheziţionare, arestare sau trimitere în judecată. Cererea de ridicare a imunităţii deputatului se înaintează pentru fiecare infracţiune sau contravenţie separat.

img22003092

img22003092

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!