ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președinția Republicii Moldova găzduiește o expoziție temporară de artă

09:35 | 23.04.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 23 apr. /MOLDPRES/. Președinția Republicii Moldova găzduiește o serie de tablouri realizate în cadrul proiectului „Мій Дім Україна/Casa mea Ucraina”, de către copiii din familiile de refugiați ucraineni, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al instituției prezidențiale.

Expoziția din incinta Președinției conține doar o parte din tablourile realizate de circa 100 de copii refugiați din diferite orașe ale Ucrainei -  Odessa, Kiev, Harkov, Nicolaev, Irpeni, Belgorod-Dnestrovsk, Zaporoje ș.a.

Tablourile au fost realizate în cadrul unor ateliere de creație, la inițiativa artistei multimedia și pictoriței Valeria Barbas. Scopul acestora era de a oferi o susținere psihologico-creativă copiilor refugiați din Ucraina, utilizând practici de art-terapie precum pictură, desen și muzică.

Tablourile, expuse la primul etaj al clădirii, vor putea fi admirate de oaspeții Președinției și angajații administrației prezidențiale. Pentru toți cei care doresc să le vadă, ușile instituției sunt deschise până pe 6 mai 2022, de luni până vineri, între ora 17.00-19.00, iar sâmbăta - de la 12.00-15.00. 

Inaugurând această expoziție temporară de artă, instituția prezidențială își reconfirmă solidaritatea și recunoștința față de eforturile cetățenilor Republicii Moldova de a da o mână de ajutor refugiaților din Ucraina.

Foto: Președinție

img22003146

img22003146

img22003146

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!