ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Două formațiuni politice au prezentat rapoartele financiare pentru campania electorală a alegerilor locale noi

13:34 | 06.05.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 6 mai. /MOLDPRES/. Comisia Electorală Centrală a luat act de datele din rapoartele a două formațiuni politice privind finanțarea campaniei electorale a alegerilor locale noi din 29 mai 2022, transmite MOLDPRES.

Concurenții electorali ai Partidul Democrat din Moldova și ai Partidului Acțiune și Solidaritate și-au prezentat la ședința de astăzi rapoartele financiare pentru perioada 26-29 aprilie curent.

Totodată, concurenții electorali Partidul Liberal Democrat din Moldova, Partidul Politic „Șor”, Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, Partidul Politic „Platforma Demnitate și Adevăr” și Partidul Liberal au informat CEC despre nedeschiderea contului bancar cu mențiunea „Fond electoral” și desfășurarea activităților de campanie ce nu implică cheltuieli financiare.

În context, Comisia a obligat Partidul Politic „Puterea Oamenilor” să prezinte, în termen de 24 de ore, informația despre neîncasarea veniturilor și neefectuarea cheltuielilor în perioada 26-29 aprilie curent sau despre faptul că nu vor deschide un cont la bancă cu mențiunea „Fond electoral”.

În calitate de concurenți electorali, partidele politice au obligația să prezinte săptămânal, în ziua de vineri, rapoarte privind finanțarea campaniei electorale.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!