ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prima Doamnă a SUA, Jill Biden, a vizitat Ucraina

08:45 | 09.05.2022 Categorie: Externe

Kiev, 9 mai. /MOLDPRES/. Prima Doamnă a SUA, Jill Biden, a efectuat duminică o vizită surpriză în Ucraina şi s-a întâlnit cu soţia preşedintelui ucrainean Olena Zelenska la o şcoală din apropierea graniţei cu Slovacia, relatează AFP, preluată de Agerpres și MOLDPRES.

''Am vrut să vin de Ziua Mamei. M-am gândit că este important să arătăm poporului ucrainean că acest război trebuie să se oprească'', a spus ea jurnaliştilor, afirmând că ''poporul american este alături de poporul ucrainean''.

Jill Biden a fost în Slovacia săptămâna aceasta, în special pentru a se întâlni cu familiile refugiaţilor ucraineni, vizita sa în Ucraina fiind păstrată în secret până în ultimul moment.

Prima Doamnă a Statelor Unite i-a oferit un buchet de flori soţiei preşedintelui ucrainean.

Este prima dată când Olena Zelenska apare în public de la începutul conflictului, pe 24 februarie, a declarat un oficial american. Potrivit aceleiaşi surse, cele două prime doamne au făcut schimb de mesaje în ultimele săptămâni.

Foto: Reuters

img22003471

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!