ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Centrului Național Anticorupție

08:55 | 10.05.2022 Categorie: Comunicate

Un teren agricol și numerar, printre bunurile indisponibilizate de ARBI săptămâna trecută

Chişinău, 10 mai. /MOLDPRES/. Agenţia pentru recuperarea bunurilor infracționale (ARBI) a CNA a aplicat sechestre în valoare de circa jumătate de milion de lei, în baza delegațiilor procurorilor, săptămâna trecută. Printre bunurile indisponibilizate se găsește un teren agricol și numerar.

Pe lângă componenta de recuperare a bunurilor provenite din infracțiuni, CNA și-a desfășurat activitatea și pe alte dimensiuni cum sunt cea de prevenire a corupției, analitică, de expertiză și educație anticorupție. Astfel:

· Direcţia analitică a finalizat 4 și a inițiat 13 analize operaționale, alte 111 analize operaționale și strategice fiind în procedură;

· Direcţia legislaţie și expertiză anticorupție a remis autorilor 16 rapoarte de expertiză și 14 avize, iar 38 de proiecte sunt în procedură;

· În cancelaria Centrului au fost înregistrate 863 materiale;

· 50 de apeluri au fost recepționate la Linia naţională anticorupţie;

. Direcţia educaţie anticorupţie a desfășurat 6 activităţi de informare și sensibilizare cu privire la riscurile și consecințele implicării în acte de corupție în mai multe entități publice, alte 14 instruiri sunt preconizate pentru săptămâna în curs. Totodată, a fost lansată campania de informare "Integritate pentru sănătate", în parteneriat cu Ministerul Sănătății, Crucea Roșie din Elveția și asociațiile obștești HOMECARE și CASMED. 

· Au fost eliberate 45 de caziere de integritate;

. Pentru moment, două persoane se dețin în Izolatorul de urmărire penală al CNA.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!