ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost semnat un acord ce va da start investițiilor în dezvoltarea sectorului ingineresc din țară

09:23 | 13.05.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 13 mai. /MOLDPRES/. Zona Economică Liberă (ZEL) Bălţi, Asociaţia Patronală din Industria Prelucrătoare (APIP) și Proiectul Tehnologiile Viitorului, finanțat de Agenţia SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) și Suedia, fac echipă pentru a dezvolta împreună un parc de inginerie și inovare în Chișinău. Un acord de parteneriat ce va da start investițiilor în dezvoltarea sectorului ingineresc din țară a fost semnat ieri de către părţi, transmite MOLDPRES.

Companiile rezidente ale ZEL Bălți, membrii APIP și antreprenorii ce doresc să își inoveze și digitalizeze afacerea, vor avea acces la tehnologii și echipamente performante, instruiri practice în mânuirea lor astfel încât să își sporească performanța și calitatea producției.

„Vom dezvolta competențe noi în ingineria modernă, inovatoare, vom stimula investițiile în sector, cercetarea și crearea de locuri de muncă mai bine plătite acasă”, afirmă participanţii acordului.

Zona Economică Liberă Bălți are în prezent 81 de companii rezidente cu peste zece mii de angajați și cu valoarea producției industriale de aproape 400 mln lei (pentru anul 2020).

Asociația Patronală din Industria Prelucrătoare are 28 membri (14 companii internaționale și 14 naționale) cu 12 mii de angajați.

Proiectul Tehnologiile Viitorului (FTA) va continua activitățile implementate în ultimii 15 ani, cu asistența USAID, în sectorul dezvoltării competitivității sectoarelor economice strategice din Republica Moldova și vine ca răspuns la tendințele globale de digitalizare și inovare. FTA va crea oportunități pentru tineri, investiții și parteneriate, iar tehnologia și inovația din toate sectoarele vor propulsa afacerile moldovenești spre viitor.

Foto: Innovate Moldova

img22003576

img22003576

img22003576

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!