ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Concursul național de arte plastice pentru copii „Generația Egalității” și-a desemnat câștigătorii

08:56 | 14.05.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 14 mai. /MOLDPRES/. Cu ocazia Zilei Europei, precum și a intrării în vigoare a Convenției de la Istanbul, Institutul Național al Justiției (INJ) și Școala de arte plastice „Alexei Șciusev” au organizat festivitatea de decernare a premiilor finaliștilor concursului republican de arte plastice „Generația Egalității”, ediția a III-a. 139 de lucrări, create de elevi cu vârsta cuprinsă între 11 și 17 ani, au parvenit din toată țara în adresa organizatorilor, informează MOLDPRES.

În debutul manifestării, Ecaterina Popa, director interimar al INJ, a menționat că ediția din acest an a avut drept scop promovarea ideilor egalității interumane și familiarizarea tinerei generații cu instrumentele care asigură egalitatea de gen, inclusiv cu Convenția de la Istanbul, intrată în vigoare recent, la 1 mai, Republica Moldova fiind a 35-a țară care a ratificat acest document. 

La evaluarea creațiilor plastice, juriul format din reprezentanți ai Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice, ai Colegiului de arte plastice „Alexandru Plămădeală”, ai Institutului Național al Justiției și ai Consiliului Europei la Chișinău, a ținut cont de realizarea lucrării conform genericului concursului, originalitatea ideii, creativitate și aplicare a tehnicilor artistice, fiind desemnați câștigători pentru două categorii de vârstă.

La prima categorie de vârstă (11-14 ani), locul I l-a obținut Ana Jităreanu, 14 ani, Școala de arte din comuna Ciorescu, locul II - Bianca Bandalac, 13 ani, Liceul Teoretic „M. Eminescu” din Chișinău și locul III – Anastasia Solonar, 12 ani, Școala de arte plastice pentru copii din Cahul. La a doua categorie de vârstă (15-17 ani), locul I a fost adjudecat de Andreea Susarenc, 16 ani, Liceul teoretic cu profil de arte „M. Berezovschi” din Chișinău, locul II – de Loredana Temciuc, 15 ani, Școala de arte „V. Poleacov” din Chișinău și locul III –  de Alexandru Lachi, 17 ani, Școala de arte plastice din orașul Șoldănești. Premiul special al INJ a mers la Natalia Lachi, 15 ani, Școala de arte plastice, orașul Șoldănești. De asemenea, au fost acordate diplome de merit și altor zece concurenți.

Concursul republican de arte plastice cu genericul „Generația Egalității”, destinat elevilor din şcoli generale, licee, gimnazii, scoli de arte și studiouri de arte din întreaga țară, s-a desfășurat în perioada februarie-mai curent.

img22003599

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!