ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Reprezentanţii societăţii civile din Cahul și Ungheni s-au reunit la Târgul Inițiativelor Civice

15:10 | 19.05.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 19 mai. /MOLDPRES/. Stabilirea unei platforme de dialog și cooperare, precum și schimbul de experiență dintre reprezentanți ai societății civile din regiunile Cahul și Ungheni, beneficiari ai Programului „EU4Moldova: Regiuni-cheie”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) și Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF), au constituit principalele rezultate ale Târgului Inițiativelor Civice, desfășurat astăzi, la Chișinău, transmite MOLDPRES. 

„Organizațiile societății civile joacă un rol cheie în consolidarea democrației și în susținerea valorilor europene. Prin intermediul Programului EU4Moldova: Regiuni-cheie, Uniunea Europeană și partenerii noștri au oferit granturi pentru OSC-uri și au asigurat consolidarea capacităților lor. Acest sprijin a facilitat participarea OSC-urilor la procesele de bună guvernare la nivel local, a stimulat dezvoltarea socio-economică locală și a permis OSC-urilor să îmbunătățească accesul tuturor cetățenilor la servicii publice de calitate. Târgul Civic al Inițiativelor va oferi OSC-urilor o platformă pentru a-și îmbunătăți cooperarea și schimbul de cunoștințe dintre ​​regiunile Cahul și Ungheni”, a declarat la eveniment  șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Jānis Mažeiksz.

„Suntem curioși să aflăm mai multe despre activitatea organizațiilor societății civile din cele două regiuni-cheie și despre rezultatele obținute în domenii precum planificarea strategică, parteneriatele cu autoritățile locale și mobilizarea comunităților locale pentru a dezvolta localități prospere în R. Moldova. La fel, suntem interesați de experiența de răspundere la diferite provocări, cum ar fi pandemia COVID-19 și, mai recent, prioritățile emergente de oferire a suportului pentru refugiați”, a menționat Dima Al-Khatib, reprezentantă rezidentă PNUD în Moldova. 

Târgul Inițiativelor Civice a reunit în premieră peste 20 de organizații ai OSC-urilor din regiunile-cheie, Cahul și Ungheni, la eveniment fiind organizată și o expoziție foto a inițiativelor civice din ambele regiuni, unde au fost prezentate principalele activități, proiecte și realizări ale acestora. Potrivit participanților, Târgul a constituit o oportunitate pentru organizațiile societății civile (OSC) din Cahul și Ungheni pentru stabilirea unor parteneriate și platforme de dialog, care au rolul să consolideze activitatea acestora.  

Programul „EU4Moldova: regiuni-cheie” (2019-2024) susține dezvoltarea social-economică inteligentă, prietenoasă mediului, incluzivă și durabilă în regiunile Cahul și Ungheni, pentru a asigura cetățenilor o calitate mai bună a vieții. Programul are un buget total de 23 milioane de euro.

img22003767

img22003767

img22003767

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!