ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Lucrările de eficientizare energetică din Holercani, Dubăsari au ajuns la finalizare

12:42 | 27.05.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 27 mai. /MOLDPRES/. Lucrările de eficientizare energetică a Liceului teoretic „Holercani” din localitatea cu acelaşi nume din raionul Dubăsari sunt gata în proporţie de 98%. La această concluzie au ajuns membrii Comitetului director local al proiectului, care s-au întrunit ieri în incinta instituţiei de învăţământ, transmite MOLDPRES.

Valoarea contractului de antrepriză constituie 15 420 453,00 lei (până la un milion de euro) din care au fost executate lucrări de termoizolare a blocului, amenajare a blocurilor sanitare, schimbarea ușilor și ferestrelor, sistemelor de iluminare, termoficare și ventilare. Tot în cadrul acestui proiect este reutilată bucătăria și asigurat accesul persoanelor cu nevoi speciale, au fost inițiate lucrări de amenajare a teritoriului adiacent. 

„În urma implementării proiectului, elevii și corpul didactic al Liceului teoretic Holercani vor  beneficia de condiții mai bune pentru desfășurarea procesului de învățământ”, indică Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Centru.

Proiectul „Sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic „Holercani" din satul Holercani, raionul Dubăsari" este finanțat de Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova", care este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei  în parteneriat cu Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

Foto: ADR Centru

img22003995

img22003995

img22003995

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!