ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Doi foști șefi de la Aeroportul Mărculești vor ajunge pe banca acuzaților

09:43 | 01.06.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 1 iun. /MOLDPRES/. Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale /PCCOCS/ a anunțat astăzi că a trimis în judecată cauza penală privind învinuirea a doi foști factori de decizie ai „Aeroportului Internațional Mărculești” pentru depășirea atribuțiilor lor de serviciu, comunică MOLDPRES.

Potrivit PCCOCS, cei doi au semnat documente prin care transformau datoria întreprinderii pentru reparația aeronavelor de către o companie din Rusia, realizată în 2010-2013, în împrumut cu dobânda anuală de 30%, ce urmează să fie returnat aceleași companii.

De asemenea, procurorii PCCOCS le incriminează celor doi faptul că în perioada anilor 2010-2017 au conceput o schemă infracțională menită să reducă veniturile estimate ale întreprinderii pe care o administrau.

Procurorii susțin că cei doi au cauzat un prejudiciu de aproape 1,9 milioane de euro și peste 60 mii de dolari americani. Dacă vor fi găsiți vinovați, cei doi riscă amendă în mărime de până la 57.500 lei sau cu închisoare de până la 3 ani.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!