ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În aprilie-mai, au fost exportate peste 60 mii de tone de mere din Republica Moldova

09:32 | 03.06.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 3 iun. /MOLDPRES/. în lunile aprilie-mai, producătorii din Republica Moldova au reușit exportat peste 63 mii tone de mere. În aceeași perioadă a anului trecut au fost exportate 39 mii tone de mere, transmite MOLDPRES cu referire la Asociaţia Moldova Fruct.

„Fructele au ajuns în România, Arabia Saudită, Emiratele Arabe, Turcia, Irak, Federația Rusă etc. A crescut exportul către România. Dacă în aprilie-mai 2021 către această destinație au fost comercializate 60 de tone de mere, în aceeași perioadă a anului curent au fost vândute mai mult de 4700 tone”, indică Moldova Fruct.

Conform sursei citate, se atestă o tendință clară de diversificare a piețelor pentru mere. „Dacă în 2021 fructele erau comercializate către patru destinații, în primăvara anului 2022 merele au ajuns la consumatorii din 18 țări”, rezumă un comunicat al asociaţiei.

Foto: Moldova Fruct

img22004165

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!