ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Trei persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au suferit insolații

15:02 | 07.06.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 7 iun. /MOLDPRES/. Trei persoane au apelat la ajutorul medicilor după ce au făcut insolații din cauza temperaturilor ridicate. Cazurile au fost înregistrate pe parcursul săptămânii trecute în municipiul Chișinău și raionul Criuleni, relatează MOLDPRES.

Solicitat de agenție, purtătorul de cuvânt al Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, Vladislava Ceban, a menţionat că persoanele au vârste cuprinse între 10 și 71 de ani. „Este vorba de un copil de 10 ani, un tânăr de 27 de ani și un bărbat în vârstă de 71 de ani, care a fost spitalizat pentru îngrijiri medicale suplimentare. Toate persoanele au suferit insolații de gradul întâi”, a spus Ceban.

Potrivit medicilor, pentru a preveni efectele negative ale caniculei și insolației, persoanele trebuie să evite expunerea excesivă la soare între orele 11.00-18.00, să poarte pălării de soare, haine lejere din fibre naturale de culori deschise, să bea cel puțin doi litri de lichide. Totodată, medicii îndeamnă populația ca la apariția semnelor de insolație (febră, dureri de cap, amețeli etc.) să se adreseze după ajutor medical.

Meteorologii anunţă o săptămână cu maxime până la 30 de grade Celsius. În următoarele zile, se aşteaptă temperaturi diurne încadrate între 22-29 grade Celsius. Noaptea, mercurul termometrelor se va ridica până la 17 grade. De joi, 9 iunie, va fi şi mai cald. Ziua se aşteaptă maxime de 30 de grade, iar noaptea – de 18 grade Celsius. Sâmbătă şi duminică, 11-12 iunie, preponderent în nordul şi sudul ţării, se aşteaptă ploi cu descărcări electrice.

Foto: catena.ro

img22004258

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!