ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Teatrul Național „Mihai Eminescu” readuce în scenă un spectacol consacrat Mariei Tănase

16:02 | 07.06.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 7 iun. /MOLDPRES/. Un spectacol intitulat „Maria Tănase. Aș muri, moartea nu-mi vine” va fi prezentat miercuri, 8 iunie,  la ora 18.30, la Teatrul Național „Mihai Eminescu” din capitală, informează MOLDPRES.

Spectacolul este un recital despre viaţa artistică a regretatei cântăreţe, supranumită „Maria cea fără de moarte, neuitata şi celebra Pasăre Măiastră a neamului nostru”. În rolul titular - actrița Tinca Gorcenco, scenariul și regia sunt semnate de Nelly Cozaru.

În aceeași zi, la ora 18.00, la Sala cu Orgă va avea loc un concert cu genericul Organ & Orchestra. Pe scenă va evolua Orchestra Națională de Cameră, dirijor – Vladimir Andrieș. Solistă – Ana Strezeva, orgă. În program: G.F. Handel - Concerto grosso în Do major,  G.F. Handel - Concert în Si bemol major pentru orgă și corzi, D. Șostakovici - Simfonia de cameră op.110a, O. Respighi - Suita in Sol major pentru orgă și corzi.

Joi, 9 iunie, la ora 18.00, Teatrul Național ”Mihai Eminescu” își așteaptă publicul la spectacolul ”Frunze de dor” de Ion Druță, în regia lui Alexandru Cozub. Omul singur în calea războiului, lumea satului într-un univers în perpetuă transformare, iubirea și valorile casei, copilăria cu (ne)fericirile ei – toate reprezintă un caleidoscop de emoții și stări scenice la care spectatorul va lua parte.

img22004263

img22004263

img22004263

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!