ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Primăria capitalei va procura 25 de dispozitive de oxigenare a apei din lacul „Valea Morilor"

11:15 | 08.06.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 8 iun. /MOLDPRES/. Primăria municipiului Chișinău va procura 25 de dispozitive de oxigenare a apei din lacul „Valea Morilor", pentru a asigura cu oxigen peștii din bazin, transmite MOLDPRES.

Potrivit instituției, de la începutul perioadei estivale, se înregistrează zilnic cazuri de pierire a peștelui din cauza deficitului de oxigen în apa bazinului acvatic. 

În prezent, pe lac sunt instalate aeratoare de oxigen doar pe 30 % din suprafața totală a acestuia. Iar aceste dispozitive, în număr de 16 unități, nu reușesc să îmbogățească apa cu oxigenul necesar.

Pentru procurarea dispozitivelor de oxigenare, primăria capitalei a lansat o licitație, iar agenții economici de profil sunt îndemnați să participe la concurs. În acest sens, au fost alocați 2,5 mln de lei (circa 125 mii de euro).

Serviciile municipale colectează zilnic în jur de 30 kg de pește mort, în comparație cu circa 200 kg, cantitate înregistrată până la instalarea aeratoarelor pentru oxigenarea apei.

Foto simbol

img22004280

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!