ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O expoziție dedicată marcării a 30 de ani a relațiilor moldo-germane a fost inaugurată la Chișinău

09:32 | 09.06.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 9 iun. /MOLDPRES/. O expoziție dedicată aniversării a 30-a de la stabilirea relațiilor diplomatice între Republica Moldova și Republica Federală Germania a fost inaugurată ieri la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAIE), transmite MOLDPRES.

În deschiderea evenimentului, secretarul de stat al MAEIE, Vladimir Cuc, a subliniat că aniversarea a 30-a de relații diplomatice constituie un bun prilej de a reconfirma angajamentele celor două țări. „Mizăm în continuare pe sprijinul Germaniei în vederea realizării parcursului nostru european și regăsirea în viitor în familia statelor membre ale Uniunii Europene”, a spus oficialul moldovean.

La rândul său, ministrul Culturii, Sergiu Prodan, a menționat că Germania este un partener strategic al țării noastre, inclusiv pe dimensiunea culturală. „Dialogul diplomatic în plan cultural va ajuta la dezvoltarea continuă a relațiilor bazate pe valori comune la nivel european și internațional”, a remarcat Sergiu Prodan.

În discursul său, Claudia Roth, reprezentanta specială a guvernului Germaniei pentru media și cultură a reafirmat sprijinul țării sale în implementarea proiectelor bilaterale. „Totodată, mulțumim pentru solidaritatea de care ați dat dovadă în contextul crizei refugiaților generate de războiul din Ucraina”, a menționat oficialul german.

Expoziția va fi găzduită de MAEIE timp de două săptămâni, iar ulterior aceasta va fi expusă în mai multe locații publice din Chișinău și alte localități ale țării. 

Foto: MAEIE

img22004316

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!