ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Băncii Naționale a Moldovei

15:58 | 09.06.2022 Categorie: Comunicate

Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Octavian Armașu, a avut o întrevedere cu Excelența Sa Jānis Mažeiks, ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova.

Chişinău, 9 iun. /MOLDPRES/. Agenda discuțiilor s-a axat pe situația macrofinanciară din Republica Moldova  în contextul crizei actuale din lume și din țara noastră, înrăutățirea perspectivelor economice, fenomenul creșterii pronunțate a prețurilor la nivel global și repercusiunile acestuia asupra inflației de la noi, măsurile BNM întreprinse în acest sens.

Octavian Armașu a apreciat suportul Uniunii Europene pentru Republica Moldova, inclusiv pentru dezvoltarea capacităților instituționale ale BNM,  fortificarea și diversificarea instrumentelor de supraveghere macroprudențială, îmbunătățirea reglementării și a supravegherii serviciilor de plată etc.

La rândul său, oficialul UE, Jānis Mažeiks, a remarcat eforturile BNM depuse pentru menținerea stabilității financiare în contextul presiunilor inflaționiste semnificative din țara noastră, precum și continuitatea acțiunilor băncii centrale de la noi în avansarea reformelor, pentru menținerea unui sector financiar-bancar sigur și modern.

Excelența Sa a exprimat deschiderea Uniunii Europene de a sprijini și de azi înainte acțiunile pe care le desfășoară Banca Națională a Moldovei pentru  a susține economia și încrederea cetățenilor în realizarea responsabilă a mandatului său de bancă centrală.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!