ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministrul Nicu Popescu a participat la conferința anuală a Institutului pentru Studii de Securitate al UE

07:51 | 10.06.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 10 iun. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu a participat la lucrările conferinței anuale a Institutului pentru Studii de Securitate al Uniunii Europene (EUISS), organizată la Paris, în cadrul panelului „Războiul din Ucraina: Locul Europei în lume” împreună cu Heather Grabbe, directoarea Institutului de politici europene pentru o societate deschisă și moderatorul panelului Gustav Lindstrom, director al EUISS, relatează MOLDPRES cu referire la Biroul de presă al MAEIE.

În cadrul intervenției sale, ministrul Nicu Popescu a subliniat că războiul Federației Ruse împotriva Ucrainei a creat o nouă realitate geopolitică în Europa și în lume, cu un profund impact asupra Republicii Moldova. În context, diplomatul a menționat că după 24 februarie, războiul de agresiune împotriva Ucrainei a schimbat prioritățile politice în întreaga Europa, politica externă, de securitate și reziliența energetică devenind în prim-planul agendelor liderilor europeni. 

„Pentru țara noastră, pentru oamenii noștri, Uniunea Europeană înseamnă cel mai longeviv proiect al păcii”, a punctat șeful diplomației de la Chișinău. 

Totodată, oficialul moldovean a pledat ferm că în aceste vremuri complicate familia statelor europene trebuie să-și reînnoiască angajamentul de a promova valorile noastre comune. 

„Extinderea către țările care împărtășesc aceste valori este cel mai eficient instrument pentru a promova pacea și a aduce stabilitate în Europa de Est, fiind o decizie bună atât pentru cetățenii UE, cât și pentru întregul nostru continent”, a conchis ministrul Nicu Popescu.

Foto: MAEIE

img22004352

img22004352

img22004352

img22004352

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!