ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Centrul Național de Transfuzie a Sângelui va fi dotat cu dispozitive medicale de 9,3 mln de lei

12:17 | 10.06.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 10 iun. /MOLDPRES/. Centrul Național de Transfuzie a Sângelui va fi dotat cu dispozitive și consumabile medicale în valoare de 9,3 mln de lei (465 mii de euro), bani oferiți de Crucea Roșie din Elveția, transmite MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Sănătății, grantul nerambursabil a fost oferit prin intermediul proiectului „Răspuns umanitar pentru refugiații din Ucraina în Moldova”, finanțat de Crucea Roșie din Elveția. În acest sens, a fost încheiat un acord de grant între Ministerul Sănătății, Centrul Național de Transfuzie a Sângelui și Crucea Roșie din Elveția.

Datorită suportului financiar vor fi procurate consumabile pentru recoltarea, testarea sângelui și producerea componentelor sanguine. La fel, Centrul Național de Transfuzie a Sângelui va fi dotat cu dispozitive medicale, precum camere frigorifice și lăzi frigorifice, pentru extinderea capacităților de stocare a produselor sanguine și asigurarea condițiilor necesare pentru transportarea acestora.

Foto: Ministerul Sănătății

 

img22004366

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!