ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autorizațiile de transport pentru Ucraina și Federația Rusă eliberate până la 24 februarie vor fi restituite

08:48 | 13.06.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 13 iun. /MOLDPRES/. Agenţia Naţională Transport Auto (ANTA) a stabilit anumite derogări referitor la restituirea autorizațiilor pentru Ucraina și Federația Rusă, eliberate până la data de 24 februarie 2022, transmite MOLDPRES.

„În contextul situației de securitate din regiune și evenimentelor din Ucraina, autorizațiile pentru efectuarea transportului rutier internațional de mărfuri pe teritoriul Ucrainei și Federației Ruse, eliberate până la data de 24.02.2022, nu au fost utilizate de către operatorii de transport din motivul blocărilor transportului rutier de mărfuri”, explică ANTA.

Astfel, în urma propunerilor înaintate de către Agenţie, printr-o dispoziție din 9 iunie a Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova au fost stabilite câteva  derogări de la prevederile din Regulamentul privind eliberarea și utilizarea autorizațiilor de transporturi rutiere.

Acestea indică că autorizațiile unitare de transport rutier internațional din/spre/prin Ucraina și/sau Federația Rusă, eliberate operatorilor de transport rutier până la data de 24 februarie 2022, urmează a fi restituite până la expirarea termenului de valabilitate al acestora.

De asemenea, operatorii de transport rutier care au primit până la data de 24 februarie 2022 autorizații unitare de transport rutier internațional de tip Ucraina și Federația Rusă nu vor fi sancționați pentru nerestituirea autorizațiilor în termenul stabilit de 90 zile de la data eliberării acestora.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!