ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autoritățile Rusiei au aprobat prelungirea restricțiilor la exportul de îngrășăminte de azot

09:01 | 14.06.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 14 iun. /MOLDPRES/. Autoritățile Federației Ruse au aprobat prelungirea restricțiilor la exportul de îngrășăminte de azot și celor complexe care conțin azot, a anunţat astăzi Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare (MAIA), transmite  MOLDPRES.

„Astfel, a rămas în vigoare cota de 8.3 milioane tone pentru îngrășămintele cu azot și cota de 5.9 milioane tone pentru îngrășămintele complexe”, indică MAIA.

Restricțiile vor intra în vigoare începând cu 1 iulie și vor rămâne valabile până la sfârșitul anului 2022. Potrivit autorităților ruse, în luna iunie curent, producătorii ruși vor putea exporta fără restricții îngrășăminte de azot și îngrășăminte complexe care conțin azot.

La 1 decembrie 2021, Federația Rusă a introdus cote la exportul de azot și compuși complecși de azot până la 31 mai 2022, pentru statele care nu sunt membre ale Uniunii Economice Euroasiatice. Ulterior, acestea au fost prelungite pentru perioada 1 iulie - 31 decembrie 2022.

Foto: MAIA

img22004441

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!