ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Chișinău a avut loc prima Gală a Femeilor în Agricultură

13:28 | 17.06.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 17 iun. /MOLDPRES/. În premieră, în Republica Moldova a fost organizată ieri Gala Femeilor în Agricultură, eveniment ce are drept scop promovarea, aprecierea și recunoașterea eforturilor și contribuția doamnelor, care au investit resurse financiare, timp, muncă și cunoștințe pentru dezvoltarea agriculturii țării noastre, transmite MOLDPRES.

„Ne bucurăm că numărul doamnelor care au curajul să investească în agricultură și să gestioneze eficient afacerile agricole, este în creștere. În pofida faptului că ne aflăm într-o situație când ne confruntăm cu mai multe probleme în regiune, doamnele reușesc să dezvolte sectorul agricol. Din toți beneficiarii de subvenții de anul trecut, 18% au fost femei, beneficiind în total de 260 milioane de lei din bugetul de stat. Aceste acțiuni asigură modernizarea sectorului agricol, securitatea alimentară a țării și diversificarea afacerilor”, a declarat ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Viorel Gherciu.

La eveniment au fost prezentate istoriile de succes ale femeilor din agricultură, care au obținut performanțe remarcabile și pot împărtăși experiențele proprii. Ulterior, doamnelor le-au fost decernate premii, pentru a încuraja implicarea femeilor în agricultură și pentru a recompensa excelența.

Potrivit Ministerului Agriculturii, în Republica Moldova sunt peste 800 de femei care administrează afaceri agricole și peste 750 de femei angajate în agricultură, cu circa 16% mai puțin decât bărbați. În anul 2021 au fost lansate și gestionate de către femei-fermier 24 de proiecte start-up. Totodată, peste 55% din totalul proiectelor start-up subvenționate sunt administrate de femei-fermier.

Foto: MAIA

img22004568

img22004568

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!