ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În sudul ţării a fost anunțat Cod Galben de caniculă

14:39 | 20.06.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 20 iun. /MOLDPRES/. Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a anunțat pentru mâine în sudul țării Cod Galben de caniculă, transmite MOLDPRES.

Potrivit meteorologilor, pe 21 iunie, după orele amiezii, în jumătatea de sud a Republicii Moldova temperatura maximă a aerului va atinge valori de +33°C. 

În context, medicii atenționează, în special persoanele în vârstă, femeile însărcinate, copiii şi pacienții cu maladii cardiovasculare şi respiratorii, alergicii să evite expunerea la soare, să opteze pentru haine deschise, de preferat din pânză naturală, să-şi acopere capul şi să aibă grijă de hidratare. 

Conform meteorologilor, de miercuri, 22 iunie, în diferite regiuni ale țării sunt anunțate ploi, însoțite de descărcări electrice. Începând de vineri, 24 iunie, vremea se va răci puțin, ajungând, pe întreg teritoriul țării, până la 28 grade Celsius, ziua, şi 17 grade, noaptea.

img22004621

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!