ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un eveniment ecologic a fost organizat la Rezina, odată cu Festivalul Peştelui

08:41 | 04.07.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 4 iul. /MOLDPRES/. Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Centru a desfășurat ieri o activitate de conștientizare a utilizării raționale a resurselor de apă și protecției mediului. Evenimentul a fost organizat la Rezina, în cadrul Festivalului Peștelui, pe malul Nistrului, transmite MOLDPRES.

Echipa de implementare a proiectului a sensibilizat locuitorii orașului Rezina și oaspeții acestuia referitor la conștientizarea utilizării raționale a resurselor de apă și protecției mediului în cadrul celei de-a II-a etape a campaniei, care face parte din programul moldo-slovac „Îmbunătățirea calității vieții cetățenilor din orașul Rezina: asigurarea accesului la sistemul de canalizare".

Această activitate s-a desfășurat pe malul râului Nistru, în cadrul primei ediții a Festivalului Peștelui, organizat de Primăria Rezina și partenerii acesteia. „Împreună cu locuitorii orașului și vizitatorii festivalului a fost desfășurat un concurs cu întrebări ce țin de protecția mediului și a surselor de apă, utilizarea rațională a resurselor naturale, precum și de conștientizarea beneficiilor/daunelor aduse mediului prin activitatea fiecăruia dintre noi. Participanții au primit un șir de materiale informative și de identitate vizuală, elaborate în cadrul campaniei”, indică ADR Centru.

Proiectul este realizat de Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Senec-Pezinok, Slovacia, în parteneriat cu ADR Centru și Primăria orașului Rezina. Activitățile proiectului sunt susținute financiar de Slovak Aid și cofinanțate de ADR Senec-Pezinok. Perioada de implementare a proiectului este octombrie 2021 - martie 2023, iar valoarea totală a activităților planificate se ridică la 218 mii de euro.

Foto: ADR Centru

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!