ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Praga s-a desfășurat prima ședință a hub-ului de securitate internă al UE

16:22 | 12.07.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 12 iul. /MOLDPRES/. Prima ședință a hub-ului de securitate internă al Uniunii Europene s-a desfășurat la Praga, Cehia, iar subiectul acesteia a fost traficul de arme și muniții. Anunțul a fost făcut astăzi de ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco, într-o conferință de presă, transmite MOLDPRES.

Ministrul a specificat că, în cadrul reuniunii, s-a decis dotarea hub-ului cu tehnică modernă, iar acest lucru urmează să aibă loc în toamna anului curent. „De asemenea, au fost identificate linii noi de finanțare pe care țara noastră le poate accesa doar în parteneriat cu statele Uniunii Europene. La fel, s-a decis că Republica Moldova va fi asistată în domeniul armelor. Următoarele ședințe vor avea loc în lunile august și septembrie curent, iar subiectul acestora va fi pericolul traficului de ființe umane și criminalitatea cibernetică”, a spus Ana Revenco.

Oficialul a subliniat că acest hub are un rol major pentru viitorul european al țării. „Odată cu crearea acestui organ vom avea acces la tehnologii moderne, la datele operative, vom putea obține informații în mod rapid, vom avea acces la fonduri alocate pentru activitățile regionale ale hub-ului. Toate aceste elemente ne vor permite o cunoaștere mai bună a pericolului și operarea intervențiilor coordonate între parteneri. Astfel, domeniul securității publice din țara noastră va funcționa la nivelul european. Republica Moldova este o țară mică, de aceea doar împreună putem face față tuturor riscurilor și amenințărilor”, a menționat Ana Revenco.

Acordul privind crearea hub-ului de securitate internă al Uniunii Europene a fost semnat ieri de Comisarul European pentru Afaceri Interne, Ylva Johansson și ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco, în cadrul Consiliului Justiției și Afacerilor Interne al UE, desfășurat în Cehia.

img22005175

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!