ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cetățenii vor fi obligați să poarte masca de protecție în instituțiile medicale din capitală

17:07 | 13.07.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 13 iul. /MOLDPRES/. Cetățenii vor fi obligați să poarte masca de protecție în instituțiile medico-sanitare din capitală. Decizia a fost luată astăzi de Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău, în contextul creșterii numărului de cazuri COVID-19, transmite MOLDPRES.

Potrivit hotărârii, autoritățile din sănătate recomandă cetățenilor purtarea măștilor de protecție în transportul public și în spațiile publice închise sau aglomerate. Totodată, comisia recomandă persoanelor să se vaccineze împotriva COVID-19 și să respecte regulile de igienă, iar la apariția primelor simptome specifice virusului să se adreseze la medic.  

De asemenea, Comisia a dispus ca odată cu creșterea numărului pacienților testați pozitiv să fie activate gradual spitalele cu profil COVID-19. Prevederile intră în vigoare la data aprobării.

Săptămâna trecută, numărul cazurilor de COVID-19 s-a majorat cu 82%, iar în municipiul Chișinău a fost declarat Cod portocaliu de coronavirus. În această perioadă au fost înregistrate peste 1850 de cazuri și 14 decese.

Foto: Ministerul Sănătății

img22005203

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!