ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Agenția Relații Funciare și Cadastru va adera la Consiliul Standardelor Internaționale de Evaluare

18:03 | 13.07.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 13 iul. /MOLDPRES/. Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi proiectul hotărârii Guvernului cu privire la aderarea Agenției Relații Funciare și Cadastru la Consiliul Standardelor Internaționale de Evaluare, informează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului. 

Acest lucru va permite accesarea celor mai recente ediții ale Standardelor Internaționale, obținerea dreptului de a publica, traduce și prelua aceste modele ca bază în elaborarea standardelor naționale de evaluare. Totodată, aderarea Agenției Relații Funciare și Cadastru la IVSC și ajustarea cadrului legal și normativ în domeniul evaluării bunurilor imobile va contribui la promovarea imaginii Republicii Moldova în afara granițelor și va spori atractivitatea climatului investițional pentru cetățenii străini. 

IVSC este o organizație non-guvernamentală, fondată în anul 1981, cu sediul în Marea Britanie. Principala sa activitate o reprezintă elaborarea Standardelor Internaționale în domeniul evaluării bunurilor. În prezent, IVSC cuprinde peste 180 de organizații membre din întreaga lume - asociații profesionale ale evaluatorilor, membri instituționali și membri academici.

 Foto: Guvern

img22005211

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!