ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comisia de anchetă privind modul de exploatare a substanțelor minerale utile a prezentat raportul de activitate

18:00 | 14.07.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 14 iul. /MOLDPRES/. Comisia de anchetă privind modul de exploatare a substanțelor minerale utile și determinarea impactului asupra mediului a prezentat astăzi raportul de activitate în plenul Parlamentului, transmite MOLDPRES.

În cele opt luni de activitate, comisia s-a întrunit în 24 de ședințe de audieri și a efectuat opt vizite în teritoriu. Au fost audiate circa 150 de persoane, inclusiv conducători de întreprinderi, reprezentanți ai administrațiilor publice centrale și locale, ONG-uri de mediu, etc. Comisia a înaintat 205 demersuri cu solicitări de informații diferitelor instituții ale statului.

Raportul conține circa 160 de pagini cu constatări și recomandări către instituțiile statului. Astfel, Guvernul, în termen de 120 de zile, trebuie să asigure elaborarea și aprobarea actelor normative necesare conform recomandărilor, iar Procuratura Generală, în același termen, va prezenta Parlamentului raportul privind investigațiile efectuate.

Comisia de anchetă privind modul de exploatare a substanțelor minerale utile și determinarea impactului asupra mediului a fost creată pe 4 noiembrie 2021 în scopul efectuării investigațiilor în domeniu. În calitate de președinte al Comisiei a fost desemnată Ina Coșeru.

Foto: Parlament

img22005263

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!