ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Societatea civilă din patru raioane va beneficia de granturi pentru proiecte de incluziune

09:28 | 18.07.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 18 iul. /MOLDPRES/. Organizațiile societății civile din raioanele Cantemir, Cimișlia, Ștefan Vodă și Taraclia, vor putea beneficia de  granturi mici oferite de Uniunea Europeană pentru a încuraja mobilizarea resurselor și pentru a crea un mediu social mai susținător și mai incluziv. Termenul limită de depunere a cererilor este 12 septembrie 2022, transmite MOLDPRES.

Suma totală disponibilă în cadrul programului de granturi mici din sursele financiare ale Uniunii Europene este de 32 de mii de euro, iar suma maximă pentru un grant constituie patru mii de euro.

Scopul programului de granturi mici constă în consolidarea organizațiilor societății civile din cele patru raioane sus-numite, care activează în domeniul social, și facilitarea parteneriatelor durabile între acestea și autoritățile publice locale pentru a asigura implementarea eficientă a programelor de asistență psiho-socială și suport familial întru asigurarea bunăstării copilului.

Concursul este desfășurat cu suportul Uniunii Europene în cadrul proiectului „Edificarea unei societăți în care fiecare fată și băiat își realizează potențialul la maximum cu demnitate și respect”, implementat de AO „Parteneriate pentru fiecare copil” și AO „Centrul Național de Formare, Asistență, Consiliere și Educație din Moldova” (CNFACEM) în colaborare cu Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Ministerul Educației și Cercetării și autoritățile publice locale de nivelul II din raioanele Cantemir, Cimișlia, Ștefan Vodă și Taraclia.

Foto simbol

img22005322

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!