ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Stradela Teatrului din centrul capitalei va deveni pietonală

16:04 | 22.07.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 22 iul. /MOLDPRES/. Stradela Teatrului din municipiul Chișinău va deveni arteră pietonală. O decizie în acest sens a fost aprobată astăzi de Consiliul Municipal Chișinău, transmite MOLDPRES.

Potrivit documentului, pe stradela Teatrului activează mai mulți agenți economici, astfel transformarea arterei în una pietonală va spori atractivitatea acesteia, atât pentru cetățenii orașului, cât și pentru turiști.

Pentru realizarea proiectului noii străzi pietonale va fi anunțat un concurs public, prin care va fi selectat cel mai bun concept. În acest scop, în bugetul pentru 2023 urmează a fi prevăzute surse financiare pentru realizarea proiectului de amenajare, iar lucrările de modernizare vor începe anul viitor.

În 2014, în centrul capitalei a fost inaugurată strada pietonală Eugen Doga.

Foto: primăria capitalei 

 

img22005494

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!