ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Moldovenii care se întorc din diasporă vor putea importa fără taxă o mașină cu termenul de exploatare de până la 9 ani

09:32 | 29.07.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 29 iul. /MOLDPRES/. Executivul a aprobat astăzi avizul asupra amendamentului la proiectul de lege privind acordarea unor facilități fiscale și vamale pentru cetățenii Republicii Moldova care revin cu traiul în Republica Moldova, înaintat cu titlu de inițiativă legislativă de către președintele țării, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Astfel, scutirea de taxa de import pentru un mijloc de transport se va aplica pentru mașinile cu termen de exploatare de până la 9 ani, și nu până la 7 ani, cum s-a aprobat anterior.

Totodată, potrivit avizului, mijlocul de transport nu va putea fi comercializat, gajat, donat, dat în posesie sau folosință timp de 3 ani, și nu de 5 ani, cum s-a stabilit anterior.

Foto: Guvern

img22005674

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!