ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Lucrările de reparații în școlile și grădinițele din capitală urmează a fi finalizate până la 25 august

12:32 | 01.08.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 1 aug. /MOLDPRES/. Lucrările de reparații în instituțiile de învățământ din capitală urmează a fi finalizate până la 25 august. Anunțul a fost făcut astăzi de către șeful adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport din municipiul Chișinău, Andrei Pavaloi, în ședința operativă a serviciilor municipale, relatează MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, în cele mai multe instituții, lucrările au fost finalizate sau sunt în ultima etapă de realizare. „Pentru intervențiile din grădinițe au fost alocate 30,4 milioane de lei (circa 1,5 mln de euro). În total, lucrările sunt efectuate în 92 de instituții, iar în 48 acestea au fost finalizate. Totodată, pentru intervențiile din instituțiile de învățământ liceal din capitală au fost alocate 37,8 milioane de lei. Pentru efectuarea lucrărilor au fost selectate 51 de instituții. În două dintre licee activitățile au fost finalizate, iar în 37 acestea încă au loc”, a spus Andrei Pavaloi. 

Șeful adjunct al Direcției educație a subliniat că „lucrările urmează a fi finalizate cât de curând posibil pentru a nu periclita procesul educațional”.  

Totodată, până la începutul noului an de studii, autoritățile municipale planifică să finalizeze reparația trotuarelor din preajma școlilor și grădinițelor, să reînnoiască marcajul rutier, să asigure iluminatul public și să defrișeze copacii uscați.

Foto: facebook.com

img22005764

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!