ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Încă o persoană a fost reținută după descinderile de la Bălți

12:24 | 03.08.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 3 aug. /MOLDPRES/. Un agent economic a fost reținut astăzi de ofițerii Centrului Național Anticorupție /CNA/ fiind bănuit de complicitate la schema de corupție, prin care se eliberau actele de recepție finală a construcțiilor în nordul țării, comunică MOLDPRES.

Potrivit CNA, acesta ar fi unul din beneficiarii schemei, care ar fi obținut ilegal, contra unei mite de 15 000 de lei (circa 750 de euro), semnarea procesului-verbal de dare în exploatare a unei clădiri, destinate activităților comerciale.

Ieri, ofițerii și procurorii anticorupție au descins cu percheziții la Direcţia Supraveghere Tehnică Nord a Agenției Supraveghere Tehnică și la Întreprinderea Municipală „Biroul Arhitectură și Sistematizare” din Bălți. Acțiunile de urmărire penală s-au desfășurat în cadrul mai multor dosare penale, pornite pe fapte de trafic de influență și corupere pasivă, la eliberarea actelor necesare pentru darea în exploatare a construcțiilor în zona de nord a țării. Drept urmare, șeful Direcției Supraveghere Tehnică Nord, un inspector principal din cadrul Direcției, inginerul Întreprinderii Municipale „Biroul Arhitectură și Sistematizare” din Bălți și un agent economic au fost reținuți pentru 72 de ore.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!