ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 3000 de arbori au fost evacuați în urma intemperiei din capitală

11:07 | 15.08.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 15 aug. /MOLDPRES/. Peste 3000 de arbori din capitală au fost evacuați în urma intemperiei de la începutul săptămânii trecute. Anunțul a fost făcut astăzi de șefa Întreprinderii Municipale „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi", Victoria Covali, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale, transmite MOLDPRES.

Potrivit funcționarului, în urma lucrărilor de tăiere și evacuare, au fost colectate peste 370 metri cubi de masă lemnoasă. „În prezent, muncitorii desfășoară lucrări de curățare în curțile blocurilor. Specialiștii au stabilit că în urma ploii și vântului puternic starea arborilor este foarte precară. În cazul în care vor exista noi cataclisme, urmările pot fi grave. De aceea, în scurt timp vom efectua noi lucrări de curățare și defrișare”, a spus Victoria Covali.

Totodată, primarul capitalei, Ion Ceban, a anunțat că a semnat dispoziția de convocare a ședinței Consiliului Municipal Chișinău, care urmează să aloce 20 de milioane de lei (circa 1 mln de euro) pentru lichidarea consecințelor intemperiei.

„În următoarele zile, vor începe lucrările la acoperișurile blocurilor de locuit. Totodată, vor fi efectuate intervenții în apartamentele inundate. În locuințe vor fi realizate lucrări de reparație. În această perioadă, familiile vor fi cazate la un centru de plasament din capitală”, a menționat Ion Ceban.  

Autoritățile municipale au anunțat că, în prezent, continue lucrările de curățare a curților blocurilor. În același timp, sunt realizate intervenții la rețeaua electrică. Consecințele intemperiei urmează a fi lichidate până la finele acestei săptămâni.

Foto: chisinau.md

img22006131

img22006131

img22006131

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!