ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În Republica Moldova va fi desfășurat un studiu de costuri a serviciilor spitalicești

09:37 | 17.08.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 17 aug. /MOLDPRES/. În Republica Moldova urmează inițierea unui studiu de costuri a serviciilor spitalicești. Afirmația a fost făcută de expertul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Daniel Ciurea, aflat în misiune la Compania Naţională de Asigurări în Medicină /CNAM/, comunică MOLDPRES.

Potrivit CNAM, în perioada 16-19 august, instituția găzduiește o misiune a expertului Organizației Mondiale a Sănătăţii, Daniel Ciurea, axată pe managementul și finanțarea serviciilor de sănătate spitalicești.

Directorul general al CNAM, Ion Dodon, a salutat prezenţa expertului străin și a menționat că este foarte important ca reprezentanții instituțiilor medico-sanitare publice să fie implicați în procesul de luare a deciziilor, să înțeleagă modalitatea de adoptare a unor decizii legate de finanțarea serviciilor medicale spitalicești.

La rândul său, expertul a subliniat că urmează inițierea unui studiu de costuri a serviciilor spitalicești în Republica Moldova. „Vom face un studiu referitor la indicatorii de benchmarking prin care se compară activitatea spitalelor. Acestea vor putea vedea unde se situează la capitolul indicatori de performanță în comparație cu alte spitale. Rezultatele studiului vor sta la baza fundamentării bugetelor spitalelor, a modalității de plată a serviciilor spitalicești”, a mai spus Daniel Ciurea.

Conform sursei citate, misiunea expertului include mai multe discuţii şi un atelier de lucru cu reprezentanţii CNAM şi ai Ministerului Sănătăţii, precum și vizite de documentare în unele spitale.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!