ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Instituțiile de educație din capitală sunt pregătite pentru noul an școlar

10:51 | 22.08.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 22 aug. /MOLDPRES/. Instituțiile de educație din capitală sunt pregătite pentru începerea noului an școlar. Anunțul a fost făcut astăzi de către șeful adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport din Chișinău, Andrei Pavaloi, în ședința operativă a serviciilor municipale, relatează MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, în 93 de instituții de învățământ din capitală lucrările de reparații au fost finalizate, iar în alte 88 acestea vor fi încheiate până la sfârșitul săptămânii curente.

„Cu referire la lichidarea consecințelor intemperiei din 9 august, lucrările de reabilitare vor începe la finele acestei săptămâni. Cel mai mult se va interveni la instituțiile din sectoarele Ciocana și Râșcani, în special la reparația acoperișurilor și pavilioanelor. Lucrările nu vor periclita procesul educațional. Vom depune efort ca acestea să fie încheiate până la începerea ploilor”, a spus Pavaloi.

Conform estimărilor, pagubele provocate instituțiilor educaționale sunt de circa 10 milioane de lei. Săptămâna trecută, Consiliul Municipal Chișinău a suplinit Fondul de rezervă al capitalei cu 20 de milioane de lei (circa 1 mln de euro), pentru lichidarea consecințelor intemperiei din data de 9 august.

Totodată, primarul capitalei, Ion Ceban, a solicitat în ședința de astăzi ca șeful Direcției generale educație, tineret și sport din municipiul Chișinău „să se asigure că abonamentele de călătorie cu transportul public au fost repartizate tuturor elevilor pentru a putea circula gratuit”.

img22006297

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!