ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Măsurile statului de prevenire a crizei energetice au fost publicate în Monitorul Oficial

12:17 | 26.08.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 26 aug. /MOLDPRES/. Cabinetul de miniștri a aprobat noi măsuri de prevenire și atenuare a impactului crizei energetice în caz de limitare a furnizării gazelor naturale și de pregătire pentru sezonul de încălzire 2022-2023. Decizia în acest sens a fost publicată în Monitorul Oficial de vineri, 26 august, transmite MOLDPRES.

Scopul proiectului constă în identificarea și realizarea în termeni utili a măsurilor de prevenire și de atenuare a impactului unei posibile crize energetice asupra prețurilor și securității aprovizionării cu energie a Republicii Moldova. Astfel, documentul prevede: instituirea Comisiei Guvernamentale de coordonare a măsurilor de prevenire și atenuare a impactului crizei energetice în caz de limitare a furnizării gazelor naturale și pregătire pentru perioada sezonului de încălzire 2022-2023; aprobarea măsurilor necesare în vederea prevenirii și atenuării impactului în caz de limitare a furnizării gazelor naturale; întreprinderea acțiunilor necesare pentru facilitatea importului de materie primă pentru producerea biocombustibililor solizi; identificarea măsurilor de aplicare a facilităților fiscale pentru promovarea surselor de energie regenerabilă și a eficienței energetice; întreprinderea măsurilor de asigurare a necesarului de lemne de foc pentru sezonul de încălzire 2022-2023 etc.

Proiectul a fost coordonat cu autoritățile interesate, întreprinderile din domeniul energetic, precum și cu reprezentanți ai societății civile, propunerile şi sugestiile cărora au fost luate în considerare. 

Sursă: monitorul.gov.md

img22006411

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!