ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul va spori măsurile de siguranță a operatorilor aerieni

16:10 | 01.09.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 1 sep. /MOLDPRES/. Activitățile de transport aerian se vor desfășura în condiții sporite de siguranță. Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi Regulamentul de stabilire a cerințelor tehnice și a procedurilor administrative referitoare la operațiunile aeriene, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Scopul proiectului este să instituie un cadru normativ unic în domeniul operațiunilor aeriene, în care să fie incluse atât cerințele tehnice, cât și cele administrative. Totodată, prin acesta, va fi aliniată legislația națională la prevederile cadrului normativ european aferent operațiunilor aeriene. 

Regulamentul prevede instituirea unui set de proceduri specifice cu privire la operațiunile aeriene cu avioane și elicoptere, condițiile de eliberare, menținere, modificare, limitare, suspendare sau revocare a certificatelor operatorilor de aeronave, supravegherea și controlul operatorilor aerieni implicați în operațiuni de transport aerian comercial și necomercial, dar și condițiile referitoare la operațiuni comerciale specializate.

De asemenea,  Regulamentul stabilește prevederi referitoare la timpul de lucru și limitarea acestuia, examinarea medicală a personalului din aviația civilă, evaluarea psihologică a echipajului de zbor, protejarea securității lucrătorilor etc.

Implementarea Regulamentului va contribui la racordarea sistemului național de certificare a operatorilor aerieni la cel european, dar și va crea condițiile necesare de operare în siguranță a zborurilor.

Foto: Guvern

img22006539

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!