ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Piatra Neamț au început Zilele Chișinăului

12:12 | 02.09.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 2 sep. /MOLDPRES/. În perioada 2-4 septembrie, la Piatra Neamț, România, se desfășoară Zilele Chișinăului, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, timp de trei zile, la Piatra Neamț vor evolua mai multe colective artistice din subordinea Direcției cultură a municipiului Chișinău.

Conform programului, în prima zi de festival, la Muzeul județean din Piatra Neamț, va avea loc vernisarea expoziției de pictură a membrilor Uniunii Artiștilor Plastici din Republica Moldova. Seara, în Piața Libertății, formația „Vali Boghian Band” va prezenta un program de muzică Jazz Fusion.

În cea de-a doua zi a festivalului, în Piața Libertății din Piatra Neamț, Orchestra „Camerata Chișinău”, în frunte cu maestrul Mihai Amihalachioaie, va prezenta un concert de muzică academică pop-rock. În recital: trupa „Brio Sonores”, Mariana Bulicanu și Aliona Triboi.

Ultima zi de festival va încununa cu un concert de muzică academică din creația Maestrului Eugen Doga, prezentat de Orchestra municipală de cameră „Camerata Chișinău” și soliștii: trupa „Brio Sonores”, Mariana Bulicanu și Aliona Triboi. 

img22006563

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!