ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Doi foști salariați ai „Moldova-Gaz” vor ajunge pe banca acuzaților pentru angajări fictive

11:59 | 05.09.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 5 sep. /MOLDPRES/. Doi foști salariați ai „Moldova-Gaz” vor ajunge pe banca acuzaților pentru angajarea fictivă a unui bărbat, care a beneficiat de un salariu de peste 800 de mii de lei (circa 41 de mii de euro), comunică MOLDPRES.

Potrivit PCCOCS, angajarea fictivă a avut loc în perioada 2016-2019. Oamenii legii au stabilit că „curatorii” angajatului fictiv erau un ex-vicepreședinte și un membru al Consiliului de Administrație al întreprinderii sus-numite. Astfel, în cei trei ani, angajatul fictiv care avea titulatura de specialist măsurări gaze a fost remunerat cu peste 800 de mii de lei.

Cei trei bărbați vor ajunge în fața judecătorilor fiind suspectați de abuz în serviciu și escrocherie, care sunt pasibile de pedeapsa cu închisoarea, pentru un termen între opt și 15 ani.

Foto: PCCOCS

img22006608

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!