ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pompierii au anunțat primele versiuni în cazul incendiului de la Piața Agroalimentară Centrală

11:35 | 07.09.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 7 sep. /MOLDPRES/. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a lansat astăzi primele versiuni în cazul incendiului izbucnit pe teritoriul ÎM ”Piața Centrală” din capitală pe data de 5 septembrie, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, specialiști de la Laboratorul Experimental Antiincendiar au înaintat trei ipoteze ale producerii arderii. Prima versiune este scurtcircuit în rețeaua electrică, a doua ține de defecte ale echipamentului electric, iar a treia ipoteză cercetată este imprudența în timpul fumatului.

Conform specialiștilor, arderea s-a produs într-o debara cu suprafața de 10 metri pătrați a unui depozit. La examinarea statică a locului de ardere s-a stabilit că rețelele electrice au fost distruse în totalitate, fiind  depistate porțiuni de conductori electrici. Datorită intervenției echipelor de pompieri, incendiul nu s-a  răspândit la celelalte construcții de pe teritoriul pieței fiind afectată doar o suprafață de 230 de metri pătrați a acoperișului depozitului, și o parte din bunurile materiale aflate în interior.

Foto: IGSU

img22006670

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!