ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Deputații au operat modificări la Legea bugetului asigurărilor sociale pentru anul curent

10:22 | 08.09.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 8 sep. /MOLDPRES/. Parlamentul, convocat în sesiune extraordinară, a aprobat astăzi, în lectura a doua, modificări la Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2022, transmite MOLDPRES.

Potrivit documentului, veniturile totale ale Bugetului asigurărilor sociale de stat /BASS/ au fost majorate cu 1,155 miliarde de lei și vor constitui 34,197 miliarde de lei. Totodată, au fost majorate cu 1,155 miliarde de lei și cheltuielile totale ale BASS. Scontarea cheltuielilor a fost efectuată în baza analizei executării indicatorilor în semestrul I al anului curent, precum și a dinamicii numărului beneficiarilor și mărimilor medii ale prestațiilor sociale.

Cheltuielile includ și mijloace financiare necesare pentru stabilirea, începând cu data de 1 octombrie 2022, a indemnizației lunare pentru îngrijirea copilului până la vârsta de 2 ani în mărime de 1000 de lei, tuturor copiilor indiferent de statutul părintelui (asigurat sau neasigurat).

De asemenea, se propune începând cu 1 octombrie curent majorarea până la 500 de lei a indemnizației lunare de suport pentru creșterea până la vârsta de 3 ani a copiilor gemeni sau a mai multor copii născuți dintr-o singură sarcină.

Foto: Parlament

img22006703

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!