ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Meteorologii au anunțat un sfârșit de săptămână rece şi ploios

15:40 | 09.09.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 9 sep. /MOLDPRES/. În următoarele zile, vremea va fi destul de rece din cauza unei mase de aer rece care va traversa teritoriul țării, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS).

Potrivit meteorologilor, după o săptămână relativ caldă, ne aşteaptă un weekend caracterizat de ploi cu descărcări electrice şi valori termice până la 24 de grade Celsius.

„În acest weekend, vântul va sufla din nord-est, slab până la moderat. Nopțile vor fi răcoroase, cu temperaturi ce vor oscila între +13..+18ºC.  Ziua, valorile termice, pe parcursul intervalului, se vor încadra de la +19..+22°C până la +21..+24°C", indică SHS.

Începutul săptămânii viitoare se anunţă a fi şi mai friguros, cu o maximă termică de 20 grade Celsius.

Conform SHS, suma precipitaţiilor căzute pe teritoriul țării în luna septembrie constituie în medie 35-58 mm, iar numărul de zile cu precipitaţii alcătuieşte circa 6-8 zile. Însă au fost ani când pe parcursul lunii în unele raioane precipitaţii nu s-au semnalat (1982, 2005). Potrivit datelor observaţiilor multianuale, cea mai mare cantitate lunară de precipitaţii a atins 359 mm (Sângerei, 1996), iar cea mai mare cantitate  zilnică – 153 mm (Leova, 6 septembrie 2001).

În septembrie sunt posibile descărcări electrice şi ceaţă – circa 2 zile.

Foto: SHS

img22006759

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!