ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Natalia Gavrilița a avut o întrevedere cu membrii AmCham de la București

15:43 | 13.09.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 13 sep. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Natalia Gavrilița a avut o discuție cu reprezentanții companiilor membre ale Camerei de Comerț Americane (AmCham) la București. Șefa Executivului le-a vorbit oamenilor de afaceri prezenți la eveniment despre contextul curent din domeniul politic și cel economic al Republicii Moldova și a expus și viziunile Cabinetului de miniștri pentru perioada următoare, informează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului. 

Natalia Gavrilița a declarat că, în prezent, se depun eforturi însemnate pentru a spori reziliența țării în fața crizelor de orice gen. Mai mult, prim-ministrul s-a arătat convinsă de faptul că, în pofida dificultăților generate de conflictul armat din Ucraina, există oportunități și speranțe reale de relansare economică. În acest sens, Executivul se preocupă intens de crearea condițiilor prielnice și predictibile pentru investitori. 

„Vrem să facilităm, pe cât de mult posibil, atragerea investițiilor în țara noastră. Am reușit să facem modificări esențiale la Codul muncii pentru a înlesni angajarea și demiterea personalului. Depunem eforturi de reformare și curățare a domeniului justiției, de eradicare a corupției, de avansare a agendei de digitalizare și de lansare a proiectelor care să facă politica fiscală mai atractivă. De asemenea, suntem ancorați într-o serie de proiecte de stimulare a industriilor emergente și esențiale, de simplificare a interacțiunii mediului de afaceri cu statul - prin crearea Organizației pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului, iar săptămâna viitoare vom lansa un instrument inovativ de finanțare a proiectelor lansate de IMM-uri”, a adăugat șefa Executivului. 

Prim-ministrul a răspuns la întrebările oamenilor de afaceri și, împreună, au analizat oportunitățile deschise de statutul de țară candidată la UE, obținut de Republica Moldova în vara acestui an, cum ar fi aprofundarea relațiilor comerciale, sporirea potențialului investițional, dar și accesul la resurse financiare suplimentare.

Foto: Guvern

img22006863

img22006863

img22006863

img22006863

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!